Shiroiya Hotel'e dev atriyum ve yeşil tepe ekledi

Sou Fujimoto

Maebashi kentsel dönüşüm projesinin bir uzantısı olarak yerel iş adamı Jin Tanaka'nın "şehir için bir yaşam odası" vizyonunu hayata geçiren Sou Fujimoto Architects, kent merkezindeki Shiroiya Hotel'e dev bir atrium ve "yeşil bir tepe" ekledi. 1970'lerde yapılmış olan Shiroiya Hotel, 300 yılı aşkın bir süredir konuklarını ağırlayan bir hanın bulunduğu yerde konumlanıyor.

Fujimoto, tasarım sürecinin başlangıcında, devasa bir merkezi atriyum oluşturmak için dört katın tamamındaki duvarları ve zeminleri sökmeye karar vermiş. Yenilenmiş bina, üst katlarda farklı tasarımcılar tarafından oluşturulan dört süit dahil olmak üzere, zemin katta otelin resepsiyon alanı, restoran ve salonunu kapsıyor. Akslarda beton kirişlerin olduğu büyük atriumi binanın gün ışığından olabildiğince yararlanmasını sağlıyor.

 

Otelin ana girişini içeren açık bir geçit, bir uzantıyla  Tone Nehri'ne bakan eski yapının olduğu Heritage Tower'a uzanıyor. Green Tower (Yeşil Kule) olarak adlandırılan uzantı, yapının önü ve arkasındaki kod farkını ortadan kaldıran yeşil bir tepeye dönüştürülmüş. Tepeye gömülü konuk odaları, yamaca bakan balkonlarıyla bina sakinlerinin kendilerini çevredeki yeşilliğin içinde hissetmelerini sağlıyor. Yeşil yamaçlar, kentsel gelişim vizyonunu tanımlayan "mebuku" veya "filizlenme" kavramına da gönderme yapıyor.

 

Fotoğraflar: Katsumasa Tanaka

 

New Project (30)

Yorum Yaz

{{user.tamisim}} {{user.tamisim}}